Skip to main content
Pedodoncija

Estetic smile posebnu pažnju posvećuje najmlađim pacijentima

Preventivno možemo utjecati na zdravlje zubi kod djece, bilo da se radi o mliječnim ili pak trajnim zubima. Oralno zdravlje kod djece započinje oralnom higijenom, stoga je od iznimne važnosti dijete odmalena naučiti kako pravilno prati zubiće.

Pedodoncija uključuje pregled zuba i desni djeteta kako bi se otkrile eventualne bolesti ili problemi. Osim toga, naši pedodenti pružaju edukaciju o pravilnoj oralnoj higijeni i prehrani te promiču zdrave navike kako bi se spriječio nastanak karijesa i drugih oralnih bolesti. Također, nudimo tretmane kao što su zapečaćivanje fisura, koji pomažu u zaštiti dječjih zuba od karijesa.

Kroz igru i smijeh do zdravih zubića!

Razumijemo da je posjet stomatologu ponekad zastrašujuć za djecu, stoga koristimo pristupe koji smanjuju tjeskobu i strah. Naši pedodenti su strpljivi, empatični i stručni u radu s djecom. Uz upotrebu posebne opreme i tehnika, nastojimo stvoriti pozitivno iskustvo tijekom svakog posjeta.

Važno je početi s redovitim stomatološkim pregledima već u ranoj dobi kako bi se uspostavila dobra oralna higijena i pratilo razvoj djetetovih zuba.

Roditelji često misle kako dijete ne treba voditi stomatologu prije nicanja trajnih zubi, međutim prvi pregled trebao bi se obaviti već s oko godinu dana djeteta, odnosno prilikom nicanja mliječnih zubića. Nadalje, svakako je bolje dijete voditi ranije stomatologu kako bi ono steklo naviku odlaska ali isto tako, umanjuje se strah od stomatologa koji je nerijetko prisutan kod djece.

Karijes kod djece česta je pojava i jednako je važno otkloniti ga bilo s mliječnog ili trajnog zuba djeteta.

Radno vrijeme poliklinike

Ponedjeljak – Srijeda – Četvrtak:

13:00 - 21:00 h

Utorak – Petak: jutarnja smjena

07:00 - 15:00 h

Subota:

po dogovoru