Skip to main content
Zubni implantati

Nedostaje Vam jedan ili svi zubi?

Dentalni implantati tako predstavljaju osnovu za zamjenski zub koji se ugrađuje u čeljust i savršeno imitira prirodan korijen zuba. S vremenom se prilagođava zubnom tkivu i u potpunosti poprima sve funkcije prirodnog zuba.

Implantat je titanski vijak koji se ugrađuje u kost i predstavlja zamjenu za korijen zuba. Titan se koristi u implantologiji zbog toga što je biološki neutralan, odnosno zbog svog sastava koštano tkivo ga prihvaća. Na implantat se stavlja titanska nadogradnja koja povezuje implantat i protetski nadomjestak.

Predstavljaju trajnu i stabilnu zamjenu za izgubljene zube i pružaju prirodan izgled, funkcionalnost i osjećaj.

Dentalni implantat se sastoji od titanskog vijka koji se postavlja u kost čeljusti. Ovaj vijak djeluje kao zamjena za korijen zuba te se integrira s okolnom kosti u procesu koji se naziva osteointegracija. Nakon što se implantat čvrsto poveže s kosti, na njega se postavlja protetski nadomjestak, poput krunice ili mosta, koji izgleda i funkcionira kao prirodni zub.

Karijes, trošenje zuba, gingivitis, parodontitis…samo su neki od razloga zbog kojih možemo izgubiti 1 zub ili potpuno sve zube.

Neovisno o razlogu gubitka zubi, nastaje estetski ali i zdravstveni problem. Međutim, implantatima smo u mogućnosti potpuno bezbolno nadoknaditi sve zube i učiniti da ponovno zablistate i budete ponosni na svoj osmijeh.

Prednosti zubnih implantata su mnogobrojne.

Postupak ugradnje implantata.

1

Prvi pregled

Detaljan pregled i planiranje, uključujući snimanje i analizu kosti.
2

Ugradnja implantata

Ugradnja implantat u kost putem kirurškog zahvata.
3

Zacijeljivanje

Nakon toga slijedi razdoblje zacjeljivanja tijekom kojeg implantat s kosti postaje čvrsto povezan.
4

Protetika

Konačni korak je postavljanje protetskog nadomjestka na implantat, što se može obaviti individualno ili u kombinaciji s drugim protetskim rješenjima.

Važno je naglasiti da uspješnost zubnih implantata ovisi o kvaliteti kosti i općem oralnom zdravlju pacijenta.

Stoga je potrebno provesti detaljnu procjenu prije odluke o ugradnji implantata. Vaš stomatolog će provesti sve potrebne preglede i konzultirati se s vama kako bi se osiguralo da ste prikladni kandidat za ovaj postupak.

U našoj stomatološkoj ordinaciji pružamo usluge zubnih implantata s ciljem obnove funkcije i estetike Vašeg osmijeha. Naš stručni tim koristi najnoviju tehnologiju i metode kako bi Vam pružio vrhunsku uslugu i osigurao uspješne rezultate.

Radno vrijeme poliklinike

Ponedjeljak – Srijeda – Četvrtak:

13:00 - 21:00 h

Utorak – Petak: jutarnja smjena

07:00 - 15:00 h

Subota:

po dogovoru