Skip to main content
Sinus lift operacija

Sinus lift operacija može biti kompleksna i zahtijeva stručnost i iskustvo stomatologa ili oralnog kirurga.

Kirurški je postupak koji se koristi u stomatologiji kako bi se povećala količina kosti u području gornje čeljusti, posebno u prednjem dijelu sinusa (sinusna šupljina) koji se nalazi iznad gornjih zuba. Ovaj postupak se obično izvodi prije ugradnje dentalnih implantata u slučajevima kada je nedostatak kosti u tom području.

Tijekom sinus lift operacije, stomatolog ili oralni kirurg pristupa sinusnoj šupljini kroz mali rez u desnima. Zatim se podiže sinusna membrana i na to mjesto se dodaje graft materijal (obično koštani graft) kako bi se povećala visina kosti. Graft materijal potiče prirodni proces regeneracije kosti, gdje se kost postupno formira i integrira s okolnom kosti. Nakon toga, područje se šiva i omogućuje mu se vrijeme za zacjeljivanje.

3D dijagnostika

Prije samog postupka, pacijent će biti podvrgnut detaljnom pregledu, uključujući rendgenske snimke i 3D dijagnostiku, kako bi se procijenila količina kosti i odredila najprikladnija metoda za sinus lift.

Nakon završetka sinus lift operacije, pacijent će se morati pridržavati uputa stomatologa ili oralnog kirurga kako bi osigurao uspješno zacjeljivanje.

To može uključivati upotrebu antibiotika, ispiranje usta slanom vodom i izbjegavanje fizičkog napora ili naprezanja u prvim danima nakon operacije.

Sinus lift operacija je važan korak u osiguravanju dovoljne količine kosti za sigurnu i uspješnu ugradnju dentalnih implantata u području gornje čeljusti. Ovaj postupak omogućuje pacijentima s nedostatkom kosti da dobiju potrebnu podršku za trajne protetske nadomjestke i povrate funkcionalnost i estetiku svog osmijeha.

Radno vrijeme poliklinike

Ponedjeljak – Srijeda – Četvrtak:

13:00 - 21:00 h

Utorak – Petak: jutarnja smjena

07:00 - 15:00 h

Subota:

po dogovoru