Skip to main content
Nadomjestak jednog zuba

Nadomještanje jednog zuba nije samo važno za estetiku osmijeha, već i za očuvanje funkcionalnosti i zdravlja čeljusti.

Nadomještanje jednog zuba je stomatološki postupak koji se koristi za obnovu funkcije i estetike usne šupljine nakon gubitka jednog zuba. Ova procedura ima za cilj nadoknaditi nedostajući zub kako bi se održala ravnoteža i integritet zuba i čeljusti.

Postoje nekoliko mogućnosti za nadomještanje jednog zuba

Dentalni implantat: dentalni implantat je trajno rješenje za nadomještanje jednog zuba. To uključuje ugradnju titanskog implantata u kost čeljusti koji će poslužiti kao zamjena za korijen zuba. Na implantat se zatim postavlja protetski nadomjestak, poput krunice, koji izgleda i funkcionira kao prirodni zub.

Most: most je protetski nadomjestak koji se koristi za zamjenu jednog zuba ili više zuba koji nedostaju. Most se sastoji od umjetnih zuba koji su pričvršćeni za susjedne zube, koji se koriste kao nosači mosta. Susjedni zubi se pripremaju i na njih se postavljaju krunice, dok se umjetni zub ili zubi postavljaju u sredini mosta.

Parcijalna proteza: parcijalna proteza je izmjenjivo protetsko rješenje za nadomještanje jednog zuba. To je mobilni nadomjestak koji se sastoji od umjetnog zuba pričvršćenog na plastičnu bazu koja se prilagođava obliku čeljusti. Parcijalna proteza se drži na mjestu pomoću kukica ili drugih pričvršćivača.

Važno je konzultirati se sa stomatologom kako bi se odabrala najbolja opcija nadomještanja jednog zuba, uzimajući u obzir Vaše individualne potrebe i uvjete koji Vam odgovaraju.

Stomatolog će provesti detaljan pregled usne šupljine, procijeniti kvalitetu kosti i odabrati najprikladniju metodu nadomještanja.

Nadomještanje jednog zuba nije samo važno za estetiku osmijeha, već i za očuvanje funkcionalnosti i zdravlja čeljusti. To može poboljšati žvakanje, govor i samopouzdanje pacijenta.

Radno vrijeme poliklinike

Ponedjeljak – Srijeda – Četvrtak:

13:00 - 21:00 h

Utorak – Petak: jutarnja smjena

07:00 - 15:00 h

Subota:

po dogovoru