Skip to main content
Augumentacija zubne kosti

Augmentacija zubne kosti je ključni korak u obnavljanju funkcije i estetike usne šupljine.

Augmentacija zubne kosti, također poznata kao nadogradnja zubne kosti, je postupak koji se koristi u stomatologiji kako bi se povećala količina i kvaliteta kosti u području zuba. Ova procedura je često potrebna kada postoji nedostatak prirodne kosti koji može biti uzrokovan gubitkom zuba, parodontalnom bolešću, traumom ili drugim čimbenicima.

Postupak augmentacije zubne kosti može se provesti na nekoliko načina, ovisno o specifičnim potrebama pacijenta i stanju njihove kosti. To može uključivati sinus lift operaciju, dodavanje kosti ili graft materijala u alveolarni greben ili druge tehnike koje će pomoći u obnovi kosti.

Ova procedura pruža pacijentima s nedostatkom kosti priliku za ponovno stjecanje zdravog i cjelovitog osmijeha. Važno je konzultirati se s iskusnim stomatologom ili oralnim kirurgom kako bi se pravilno procijenile potrebe pacijenta i osigurao uspješan rezultat.

Cilj augmentacije zubne kosti je stvoriti dovoljno podrške za nadomještanje izgubljenih ili oštećenih zuba, kao što su dentalni implantati ili mostovi.

Postupak uključuje dodavanje graft materijala (koštani graft) u područje nedostatka kosti. Graft materijal može biti autologne (iz pacijentove vlastite kosti), allogenski (iz donatorske kosti) ili sintetički materijal koji potiče rast i regeneraciju kosti.

Naša stomatološka ordinacija pruža usluge augmentacije zubne kosti s ciljem obnove zdravlja i estetike Vašeg osmijeha. Naš stručni tim će pažljivo procijeniti Vaš slučaj i pružiti Vam individualizirani plan liječenja kako bismo postigli najbolje moguće rezultate.

Radno vrijeme poliklinike

Ponedjeljak – Srijeda – Četvrtak:

13:00 - 21:00 h

Utorak – Petak: jutarnja smjena

07:00 - 15:00 h

Subota:

po dogovoru