Skip to main content
Mobilna protetika

Fiksna ili mobilna protetika, svakako je odličan izbor!

Osim nadomještanjem izgubljenih zubi, protetikom možemo ispraviti nedostatke postojećih zubi ali i dobiti rješenje za potpunu bezubost.

Nakon nadomještanja jednog ili više izgubljenih zubi, cilj stomatološke protetike je i vraćanje svih funkcija u usnoj šupljini koje su zajedno sa zubima izgubljene. Stoga je iznimno važno da protetske radove izvode stručnjaci s isključivo visokokvalitetnim materijalima.

Protetikom nadomještamo izgubljene zube

Kada se odlučite za mobilnu protetiku, naš tim će raditi u uskoj suradnji s Vama kako bi izradio protetski nadomjestak koji će odgovarati Vašoj boji, obliku i veličini zuba. Važno je da proteza bude pravilno prilagođena i da se osjećate udobno tijekom nošenja.

Stomatološka protetika dijeli se na fiksnu i mobilnu protetiku.

Fiksna protetika

Fiksna protetika je grana stomatologije koja se bavi nadomještanjem nedostajućih zubi ili obnovom oštećenih zuba pomoću trajnih protetskih nadomjestaka koji se trajno pričvršćuju na prirodne zube ili implantate. Ova vrsta protetike obuhvaća krunice, mostove i implantatno protetske nadomjestke.

Nadomjestak jednog zuba

Kada je potrebno nadomjestiti nedostajući zub ili obnoviti oštećeni zub, fiksna protetika nudi dugotrajno rješenje koje pruža prirodan izgled, funkcionalnost i estetiku. Krunice se koriste za oblaganje oštećenog zuba kako bi se obnovila njegova cjelovitost, jačina i izgled.

Mostovi

Mostovi se koriste za zamjenu jednog ili više nedostajućih zuba, koristeći susjedne zube kao podršku. Implantatno protetski nadomjestci uključuju nadogradnju implantata i pričvršćivanje protetskog nadomjestka na implantat za trajno rješenje nedostajućih zuba.

Mobilna protetika

Mobilna protetika je grana stomatologije koja se bavi nadomještanjem nedostajućih zuba pomoću privremene ili izmjenjive protetske nadomjestke koji se mogu uklanjati iz usne šupljine. Ova vrsta protetike obuhvaća parcijalne proteze, totalne proteze i privremene proteze.

Parcijalne proteze

Parcijalne proteze se koriste kada pacijent ima nekoliko nedostajućih zuba, ali još uvijek ima neke vlastite zube u ustima. Proteza se sastoji od umjetnih zuba koji se pričvršćuju na bazu od akrila ili metala, koja se prilagođava pacijentovim ustima.

Totalne i privremene proteze

Totalne proteze se koriste kada pacijent nema preostalih vlastitih zuba i koriste se za nadomještanje svih zuba na gornjoj ili donjoj čeljusti. Privremene proteze se koriste kao privremeno rješenje dok se izrađuje trajna protetska nadomjestak.

Radno vrijeme poliklinike

Ponedjeljak – Srijeda – Četvrtak:

13:00 - 21:00 h

Utorak – Petak: jutarnja smjena

07:00 - 15:00 h

Subota:

po dogovoru