Skip to main content
All on 4

ALL on 4 – idealno rješenje za ljude koji su izgubili sve zube!

All-on-4 je inovativan koncept u implantologiji koji omogućuje nadomještanje svih zuba u jednoj čeljusti koristeći samo četiri implantata. Ova tehnika je idealna za pacijente koji su izgubili veći broj zuba ili imaju oštećenu čeljust.

All-on-4 se temelji na strategiji postavljanja četiri dentalna implantata u određene točke čeljusti, koje pružaju stabilnu osnovu za pričvršćivanje protetskog nadomjestka. Implantati se postavljaju pod optimalnim kutom kako bi iskoristili najbolju kvalitetu kosti i pružili dovoljnu potporu.

Najbrže je rješenje potpune rekonstrukcije čeljusti i izvodi se u samo 1 dan.

Vade se preostali zubi ukoliko ih ima, kao i korijeni zuba, odstranjuju se granulacije i ciste ukoliko ih ima, ugrađuju se implantati, postavlja nadogradnja i privremeno protetsko rješenje.

Nakon navedenog procesa, kada je utvrđeno da su implantati potpuno srasli s kosti, izrađuje se konačan protetski rad, zubni most, od visokokvalitetnih materijala!

All-on-4 postupak također je vrlo učinkovit za pacijente koji imaju smanjenu količinu kosti u čeljusti. Budući da se implantati postavljaju pod optimalnim kutom, često je moguće izbjeći potrebu za dodatnim postupcima poput nadogradnje kosti.

Prednosti All-on-4 koncepta su mnogobrojne.

  1. Ovaj postupak omogućuje pacijentima koji su izgubili sve zube u jednoj čeljusti da dobiju fiksni protetski nadomjestak bez potrebe za implantatima za svaki pojedinačni zub. Ovo smanjuje broj potrebnih implantata i kirurških zahvata, što rezultira kraćim periodom oporavka i nižim troškovima.
  2. Prednost All-on-4 je da pacijenti mogu odmah dobiti privremeni protetski nadomjestak nakon ugradnje implantata. To znači da pacijenti ne moraju ostati bez zuba tijekom procesa ozdravljenja, već mogu odmah uživati ​​u estetskom i funkcionalnom nadomjestku.

Važno je napomenuti da All-on-4 postupak zahtijeva detaljnu procjenu i planiranje od strane iskusnog implantologa. Svaki pacijent se individualno procjenjuje kako bi se odredila njegova prikladnost za ovu tehniku i prilagodio plan liječenja prema njihovim specifičnim potrebama.

U našoj stomatološkoj ordinaciji pružamo usluge All-on-4 implantologije kako bismo pacijentima omogućili trajno i estetski privlačno rješenje za nadomještanje svih zuba u jednoj čeljusti. Naš stručni tim će vas pažljivo pregledati, konzultirati i planirati postupak kako bismo postigli najbolje moguće rezultate.

Radno vrijeme poliklinike

Ponedjeljak – Srijeda – Četvrtak:

13:00 - 21:00 h

Utorak – Petak: jutarnja smjena

07:00 - 15:00 h

Subota:

po dogovoru