Skip to main content
Keramičke ljuskice

Zaboravite na skrivanje osmijeha!

Keramičke ljuskice, popularno nazvane Veneers, tanke su lamele i postavljaju se na vanjsku stranu zuba s ciljem korigiranja nepravilnosti. Tako ljuskicama ispravljamo diskoloraciju, duljinu, debljinu, oblik ili položaj zuba. Napravljene su od keramike ili kompozitnog materijala s dodatkom keramike. Materijal od kojeg se izrađuju ljuskice je e-max keramika – s najvišim stupnjom estetike od svih materijala.

Tanke su i izrađuju se individualno za svakog klijenta

Prije postavljana ljuskica potrebno je izbrusiti zub ovisno o situaciji koja se ispravlja, pa se tako neka područja bruse više, a neka manje. Također se neki dijelovi zuba ne diraju uopće, ovisno o anatomskim prilikama. Brušenje zuba se izvodi po principu minimalno invazivne stomatologije i potpuno je bezbolno.

Prilikom brušenja zuba, cilj je ostati na području cakline kako bi se osigurala što bolja veza ljuskice i prirodnog zuba.

Ljuskice su tanke i izrađuju se individualno za svakog pacijenta, a uz pomoć vrhunske CAD/CAM tehnologije ne postoji mogućnost i za najmanju pogrešku. Izrađuju se od bezmetalne keramike koja se ne lomi i izgleda potpuno prirodno.

Keramičke ljuskice pružaju niz prednosti.

One mogu korigirati nepravilnosti u obliku, veličini, boji i položaju zuba, poboljšati estetiku osmijeha, zatvoriti razmake između zuba, izbjeliti obojene ili oštećene zube te pružiti dugotrajno rješenje uz minimalnu invazivnost.

Postupak ugradnje keramičkih ljuskica obično uključuje sljedeće korake:

Priprema zuba: stomatolog će nježno ukloniti tanki sloj zuba s prednje strane zuba kako bi napravio mjesta za ljuskicu. Ovisno o potrebama pacijenta, može biti potrebna minimalna priprema zuba.

Otisak: nakon pripreme zuba, uzima se otisak zuba kako bi se napravio precizan model koji će se koristiti za izradu keramičkih ljuskica.

Izrada ljuskica: dentalni tehničar u stomatološkom laboratoriju koristi otisak za izradu individualnih keramičkih ljuskica koje će odgovarati obliku, veličini i boji Vaših zuba.

Probna faza: nakon što su ljuskice izrađene, provodi se probna faza kako bi se provjerila njihova prilagodba i estetika. Ako je potrebno, mogu se prilagoditi prije konačnog cementiranja.

Cementiranje: Konačno, keramičke ljuskice se trajno cementiraju na prednju stranu zuba koristeći poseban dentalni cement. Stomatolog će pažljivo provjeriti njihovu prilagodbu i osigurati da su pravilno postavljene.

Radno vrijeme poliklinike

Ponedjeljak – Srijeda – Četvrtak:

13:00 - 21:00 h

Utorak – Petak: jutarnja smjena

07:00 - 15:00 h

Subota:

po dogovoru