Skip to main content
Keramičke krunice i mostovi

Zubne krunice – vrhunski protetski nadomjestak!

Keramičke krunice i mostovi su vrste protetskog nadomjestka koji se koriste za obnovu oštećenih ili izgubljenih zuba. Oni pružaju estetski privlačno rješenje i vraćaju snagu, funkcionalnost i prirodan izgled osmijeha.

Imaju niz prednosti. Pružaju dugotrajno rješenje, iznimnu estetiku koja se podudara s prirodnim zubima, poboljšavaju funkcionalnost žvakanja i govora te sprječavaju promjene u strukturi čeljusti i obliku lica koje mogu nastati zbog izgubljenih zuba.

Keramičke krunice

Krunica je kapica koja se trajno postavlja na pripremljeni zub, pokrivajući cijeli vidljivi dio zuba iznad desni. Izrađena je od visokokvalitetne keramike koja se bojom i teksturama podudara s prirodnim zubima. Keramičke krunice pružaju iznimnu estetiku, trajnost i funkcionalnost, čineći zub prirodnim i čvrstim.

Kada liječnik dentalne medicine procjeni da je zub oštećen u tolikoj mjeri da se ne može ispunom ispraviti oblik, nepravilnost ili oštećenje, tada su rješenje keramičke krunice.

Krune se mogu ugraditi i na zubne implantate kako bi u potpunosti zamijenili prirodni, izgubljeni zub.

Razlikujemo 3 vrste keramičkih kruna i to su:
* metal keramičke krune
* zircon keramičke krune
* potpune keramičke krune

Mostovi

Mostovi su protetsko rješenje koje se koristi za zamjenu jednog ili više izgubljenih zuba. Most se sastoji od umjetnih zubnih nadomjestaka koji su povezani s krunama postavljenim na susjedne zube. Susjedni zubi služe kao potpora mostu, a keramičke krunice postavljene na njih drže umjetne zube čvrsto na mjestu. Osim što nadomještaju izgubljene zube, mostovi poboljšavaju funkciju žvakanja, podržavaju strukturu čeljusti i vraćaju prirodan osmijeh.

Za razliku od krunice, koja nadomješta jedan izgubljeni zub, rješenje kod djelomične bezubosti je most. Izrađen od suvremenih materijala koji omogućuju tehničaru i stomatologu da oblikom i bojom postignu sklad mosta.

Takvim načinom postižemo prirodan izgled zuba.

U našoj stomatološkoj ordinaciji pružamo usluge izrade keramičkih krunica i mostova prilagođenih individualnim potrebama pacijenta.

Naš stručni tim će pažljivo procijeniti Vaše zube, pružiti informacije o postupku i materijalima i pomoći odabrati najbolju opciju za obnovu Vašeg osmijeha.

Radno vrijeme poliklinike

Ponedjeljak – Srijeda – Četvrtak:

13:00 - 21:00 h

Utorak – Petak: jutarnja smjena

07:00 - 15:00 h

Subota:

po dogovoru