Skip to main content
Estetski zubni ispuni

Izgledaju potpuno prirodno!

Savršeno rješenje kod manjih oštećenja…

Ukoliko dođe do frakture krune zuba ili je potrebna korekcija oblika i boje zuba, sanacija karijesa…estetski zubni ispuni idealno su rješenje.

Njima se postiže potpuno prirodan izgled zuba i koriste se isključivo kada nije potrebna velika obnova zubnog tkiva, a stomatolog ih izrađuje odmah, odnosno pri prvom posjetu pacijenta.

Poznati su kao bijele plombe, estetski zubni ispuni mogu se upotrijebiti i u estetskim slučajevima. Najčešće se tad koriste pri popunjavanju praznina između zubi, odnosno davanju pravilnijeg izgleda niza zubi.

Estetski zubni ispuni pružaju niz prednosti.

Oni ne samo da obnavljaju oštećeni zub, već i poboljšavaju estetiku osmijeha, vraćajući prirodan izgled zuba. Ne zahtijevaju umetanje utora i klinova u zdravu strukturu zuba zbog toga što se mikromekanički povezuju sa zubnom strukturom i u samo nekoliko sekundi potpuno očvrsnu. Osim toga, mogu se popravljati ukoliko se oštete a osjetljivost zubi na ispune je minimalna i kratka.

Također, ovi ispuni su dugotrajni i funkcionalni, omogućavaju normalno žvakanje i podržavaju zdravlje zuba.

Postoje različiti materijali koji se koriste za estetske zubne ispune, uključujući:

Kompozitni ispuni

Kompozitni ispuni su napravljeni od smjese posebnog dentalnog materijala koji se bojom i teksturom prilagođava prirodnim zubima. Ovi ispuni se mogu direktno nanijeti na zub i oblikovati kako bi se postigao željeni rezultat. Kompozitni ispuni su popularni zbog svoje estetike, trajnosti i mogućnosti popravljanja manjih oštećenja zuba.

Keramički ispuni (inlay i onlay)

Keramički ispuni su izrađeni u stomatološkom laboratoriju na temelju otiska zuba. Oni se koriste za veća oštećenja zuba koja se ne mogu riješiti običnim kompozitnim ispunom. Keramički ispuni su izuzetno estetski, trajni i otporni na mrlje.

Radno vrijeme poliklinike

Ponedjeljak – Srijeda – Četvrtak:

13:00 - 21:00 h

Utorak – Petak: jutarnja smjena

07:00 - 15:00 h

Subota:

po dogovoru