Skip to main content
Anti-Aging stomatologija

Vaš osmijeh se mijenja kako starite!

Anti agning estetskom stomatologijom protiv starenja!

Kao što se vaša koža i kosa mijenjaju s godinama, tako se mijenja i vaš osmijeh. Zubi gube svoju prirodnu boju, zubno meso se povlači, a vilica gubi koštanu masu. Ove promjene mogu dovesti do starenja osmijeha i smanjiti vaše samopouzdanje. Srećom, anti-aging estetska stomatologija može vam pomoći da očuvate mladolik izgled vašeg osmijeha.

Zubi su ne samo važan dio vašeg zdravlja, već i temelj vašeg lica. Kada vaša zubna podloga počne slabiti, može uzrokovati niz estetskih problema koji se odražavaju na cijelo vaše lice.

Opuštanje usana

Jedan od glavnih problema koji nastaju uslijed gubitka zubne mase jest opuštanje usana. Kada zubi počinju nestajati, lice može izgledati opušteno i umorno, a usne mogu izgledati spljoštene i ispupčene. To može uzrokovati pojave sitnih bora oko usana, što dodatno pridonosi dojmu starenja.

Također, gubitak zuba može uzrokovati razmak između zubi i pomaknuti ostatak zubne strukture.

Ovaj proces može dodatno naglasiti vaše godine, jer će vaše lice izgledati neujednačeno i neharmonično. Ponekad se razmak između zubi može smanjiti ili ukloniti pomoću ortodontskog liječenja ili dentalnih mostova, ali to ovisi o slučaju.

Diskoloracije zuba

Jedan od glavnih problema s kojima se suočavaju mnogi ljudi tijekom starenja su diskoloracije zuba. Pušenje, konzumiranje kave i drugih tamnih napitaka, te prirodno starenje mogu dovesti do žutljivog izgleda zuba.

Povlačenje zubnog mesa

Još jedan problem koji se javlja s godinama je povlačenje zubnog mesa. Kada se zubno meso povlači, može doći do izloženosti korijena zuba, što može dovesti do osjetljivosti, infekcija i parodontitisa. Ovaj problem se može riješiti uz pomoć gingivoplastike, metode koja vraća prirodni oblik zubnog mesa. To ne samo da poboljšava izgled vašeg osmijeha, nego i pomaže u očuvanju zdravlja vaših zubi i desni.

Uz to, mnogi se susreću s problemom nedostatka zuba. Ako vam nedostaje jedan ili više zuba, to može utjecati na izgled vašeg osmijeha i vašu sposobnost žvakanja hrane. Srećom, postoji mnogo opcija za nadomještanje nedostajućih zubi, kao što su mostovi, implantati i proteze. Ove opcije ne samo da vraćaju funkciju vašeg zuba, nego i poboljšavaju izgled vašeg osmijeha.
Estetska stomatologija može pomoći da izgledate mlađe i svježije, a da pritom ne morate ići pod nož. Postoje mnogi stomatološki postupci koji mogu pomoći u tome. Mnogi od tih postupaka usmjeravaju se na poboljšanje izgleda zubi i osmijeha.

Radno vrijeme poliklinike

Ponedjeljak – Srijeda – Četvrtak:

13:00 - 21:00 h

Utorak – Petak: jutarnja smjena

07:00 - 15:00 h

Subota:

po dogovoru